Szerzők

Batta Norbert

1998 óta foglalkozom a KFKI-ban Hálózati Megoldások értékesítésével. Kezdetben, mint értékesítési menedzser, 2008 óta pedig mint a terület cégtevékenységi felelőse igyekszem ezt az egyik legnagyobb területet, az ICT megoldások és szolgáltatásokon belül stratégiai fókuszban tartani.

Bőgel György

Hegedüs-Csapó Veronika

Keleti Arthur

1999 óta dolgozom a T-Systems Magyarország Zrt.-ben, jelenleg az IT Biztonsági stratéga pozíciójában. Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferencia ötletgazdájaként és szervezőjeként a teljes magyar IT Biztonsági piacot igyekszem átlátni és fejlődését aktívan segíteni. Piaci tevékenységemet tekintve a Magyar Külkereskedelmi Bank munkatársaként eltöltött idő után csatlakoztam az EasyCall majd az Euróhívó csapatához, ahonnan az ICON (Biztos.Pont vezető, üzletágigazgató, kommunikációs és üzletfejlesztési igazgató) majd a KFKI soraiba léptem át. Korábban számítógépes játékok fejlesztésével, tervezésével és játékzenék komponálásával valamint újságírással is foglalkoztam. Mélyen hiszek a kreatív innovációban és az emberek közti kommunikáció lehetőségeinek kihasználásában. Vallom, hogy a biztonságra való törekvés segít átgondoltnak, összeszedettnek és megfontoltnak lennünk. A biztonság erőt, stabilitást, megbízhatóságot ad, amely alapja minden kiszámítható gazdasági és emberi rendszernek.

Nyéki József

Alapvetően gépgyártástechnológusnak majd közlekedésmérnöknek készültem, de beszippantott az IT. 1998 elején a Borland Magyarországnál kereskedőként kezdtem, majd rövidesen itt bedobtak a mélyvízbe, öt éven át e kicsi, de fejlesztői körökben méltán elismert cég hazai képviseletén kereskedelmi vezetőként próbáltam helyt állni. (Hogy mi az a Borland? Ugye mindenki emlékszik Turbo Pascalra és elég sokan a Delphi-re?) A Microsoft sapka 2004-ben került rám, a Számalk Kereskedőház (később disztributor.hu), majd az INGRAM volt a helyszín, ahol egyre jobban és jobban sikerült beleásnom magam a Microsoft termékek és a cég rejtelmeibe. 2008-ban kicsit odébb ültem a csatornában, AQUIS majd KFKI, mint LAR partnerek, továbbra is Microsoft termékmenedzsment, de immáron nagyvállalati fókusszal. Ma pedig TSM, ahol joggal mondhatom, hogy otthon érzem magam, mert egyrészt itt megkapok minden feltételt a munkámhoz, másrészt a TSM nyitott minden új technológiára és működésre, ezért nem csak szóban tudom az ügyfeleknek elmondani, hogy holt tart az IT, hanem a saját működésemen keresztül tudom bemutatni. Igyekszem a blogon kevésbé bitvadász és mélyen szakmai írásokat közzétenni, sokkal inkább a napi élményeken alapuló, valamilyen szinten a munkámhoz kapcsolódó olvasnivalókat.

Orbán Attila

Lassan több, mint másfél évtízede foglalkozom hálózatokkal, kezdetben Novell, majd később elsősorban Cisco megoldásokra támaszkodva. 2007-ben csatlakoztam a T-Systems csapatához, jelenleg vezető architectként dolgozom a Hálózati Megoldások kömpetencia központban. Érdeklődési körök: adatközponti hálózat, hálózat biztonság, virtualizáció, fabric és cloud computing.

Papp Attila

1995 óta foglalkozom üzleti intelligenciával. Számos megoldás kivitelezésében vettem részt a konceptuális tervezéstől a fizikai megvalósításig, államigazgatási, telekommunikációs és pénzintézeti környezetben. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres résztvevője, előadója vagyok.

Sódar György

Villamosmérnöki diplomámat az erősáramú szakterületen, villamos hálózatok létesítése szakágban szereztem. Ennek ellenére közel 19 éve dolgozom a dokumentum kezelés területén. Közel 10 éve üzletfejlesztéssel foglalkozom, ezen belül kiemelten az output menedzsment rendszerek konszolidációjával, valamint az irodai infrastruktúra szolgáltatások tervezésével foglalkozom. Jelenleg a KFKI Horizontal Sales csapatában szakértékesítési menedzserként a dokumentum menedzsment szakterületen támogatom az értékesítési csapat munkatársait

Szabó Péter

Tóth Heinemann Zsófia

Valamikor az ősidőkben, úgy 2007 táján ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy BME infósként a hálózati technológiákkal foglalkozó szakirányon szerzett ismereteimet a gyakorlatban is kipróbáljam, hasznosítsam - így kerültem Magyarország vezető - akkor még csupán - hálózatintegrátorához. Nagy élmény volt látni a kollégáknál felgyűlt szaktudást és megtapasztalni az addig csak elméletben látott technológiákat! Jelenleg rendszermérnökként a hálózatos cégtevékenységet erősítem pre-sales feladatkörben: azaz részt veszek abban a folyamatban, amely során az ügyfél LAN/WAN/WiFi igényeinek felmérése, a megfelelő műszaki javaslat megtalálása és annak megtervezése eredményeképp előáll egy olyan komplex megoldás, amire méltán lehetünk büszkék.

Verebélyi Attila

Villamosmérnök vagyok, több, mint 20 éve dolgozom a távközlési szakmában. A hagyományos adathálózati termékek és a VideoGate videokonferencia központi szolgáltatás termékmenedzsmentjével foglalkozom.

Wilhelm Tibor

2000-ben kerültem a Műegyetem Villamosmérnöki kar után az akkori LNX-be gyakornoknak majd értékesítési munkatársnak. Egy év múlva kereskedő lettem. Azt hiszem sikeres voltam, de 6 év után mégis át tudott csábítani az akkori Magyar Telekom T-Systems egy éppen induló rendszerintegrációs üzletágába. Miután a Telekom a KFKI-t megvette, ennek az üzletágnak egyre kisebb lett a legitimitása, így az akkori T-Systems Ipari osztályán lettem ügyfélmenedzser, azaz kínáltam T-Mobile és vezetékes Telco szolgáltatásokat. Végül a szinergia programmal újra a megfelelő munkapontba kerültem a KFKI Intelligens Épületi megoldásaiért felelős Solution Sales-eként. A cégnévváltás után pedig megkaptam az egykori e-mailcímemet, a kör bezárult. Papíron kétszer váltottam munkahelyet, gyakorlatilag egyszer sem: T-Systems! :o)