Hatszor három

Pár napja fejeztem be a tavaszi MBA-s innovációs kurzust. Másfél kredit, hatszor három tantermi óra. A tavalyi tematikán és szerkezeten csak keveset változtattam.

Első foglalkozás: bevezetés, több évtizedes innovációs ciklusok modellezése, hol tartunk most a jelenlegiben, mi lehet már mögöttünk, mi történik most, mi várható még. Második foglalkozás: fordított innováció, példa az orvosi diagnosztika világából vállalati vendégekkel. Harmadik foglalkozás: az ötlettől a megvalósításig, sőt, a tervezett és a nem tervezett következményekig; az innováció folyamata, az innovációs tölcsér, vendégelőadó a háztartási elektromos cikkek gyártásának iparágából.

Negyedik foglalkozás: egyéni és csoportos kreativitás, indítás egy kis Mozarttal, befejezés űrkutatási technológiával, az utóbbihoz természetesen meghívott vendég. Ötödik foglalkozás: az innovatív szervezet, nagyvállalati erő kisvállalati rugalmassággal kombinálva, vendégként egy multi itteni cégének vezetőjével. Hatodik foglalkozás: kreatív helyen innovatív vállalat: látogatás a Graphisoft Parkban és a ThalesNano laboratóriumaiban.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.