Megeheti?

Mozi: A király látogatása. Az angol királyi pár a nagy világégés előtt látogatást tesz Roosevelt elnöknél Amerikában. Bár a történelmi helyzet érdekes és izgalmas, a megközelítés alapvetően magánéleti jellegű. Az elnök szolid háremet tart maga körül érett hölgyekből, gyűjteményét éppen a látogatás idején gyarapítja egy új példánnyal, akivel vidám, csiklandós erotikával fűszerezett autóutakat tesznek erdőkben és virágos réteken. Az angol király, mint tudjuk, dadogással küszködik, valószínűleg pokolba kívánja az egész uralkodást, de érzi a felelősségét, tudja, hogy cipelnie kell a keresztjét. Cipeli is..

Két alapvető kérdésre keres választ a film: (1) osztozhat-e több nő békében az elnökön, pláne ha éppen ezt kívánja a haza; (2) ehet-e az angol király sült kolbászt a sajtó nyilvánossága előtt, pláne ha éppen ezt kívánja a haza. A válasz mindkettőre: igen! És valóban: miért is ne? Amikor a király beleharapott a kolbászba, Fülig Jimmy hangját véltem hallani: Szervusz nép!

Lassan csordogáló, szenvelgő, szolidan unalmas, unalmasan szolid film. Akár egy vidéki paplakban is játszódhatna.

Az elnök-király párosból az utóbbi tűnik érdekesebbnek és emberibbnek. Mostanra, a második film után már egész megkedveltem. Várom a harmadikat.

A bemutató hetének vasárnap délutánján talán tucatnyian ültünk a nézőtéren. A közönséget nem villanyozta fel a hárem és a hotdog problematikája. 

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.