Munkaügyek

Az IMM MBA-n a helyi közgazdasági egyetem egyik professzora munkaügyi kérdésekről tartott előadást. Súlyos kérdések vannak itt terítéken. Ha a kínai gazdaság a jövőben is gyors tempóban akar növekedni, a gazdaság minden ágát folyamatosan modernizálni kell. A modernizálás gépesítést, automatizálást is jelent, ami nyilván létszámcsökkentéssel jár. Kérdés viszont, hogyan tudja ezt a társadalom elviselni. Ha hirtelen nagy tömegek veszítik el az állásukat, abból nagy baj lehet, ezért óvatosan, tervszerűen és módszeresen kell eljárni. A modernizálással párhuzamosan új munkahelyeket kell teremteni, méghozzá óriási tömegben, és mindezt akkor, amikor Kína növekedése éppen lassul. Bonyolult egyensúlyi probléma ez.

A professzor „hétköznapi” kérdésekről is beszélt: mekkorák a bérek, hogy lehet valakit felvenni és elbocsátani, mit kell tartalmaznia egy munkaszerződésnek, mennyit kell fizetni a túlórákért (rengeteget!), miért nagy a fluktuáció egyes területeken, mennyire lojálisak a jól képzett kínai alkalmazottak, hogyan választják ki a vezetőket, kiknek vannak alárendelve az állami vagy félállami cégek vezetői, mi a politikai irányítás szerepe, van-e jellegzetes kínai üzleti vezetési stílus, stb.

A kérdés-felelet részbe egy itt dolgozó német munkaügyi szakember is beszállt praktikus tanácsokat adva. A fejvadászat amúgy most jó üzlet itt, a képzett szakemberek jó ajánlatokat kapnak, sokféle csábításnak vannak kitéve.

     

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.