A rekordok arra valók, hogy megdöntsék őket!

A CommScope a bemutatójában jelentősen túlteljesíti a 100 gigabites optikai kábeles szabványt

Az alábbi Commscope cikket szeretném megosztani veletek. Plágiumról szó nem lehet, hiszen maga a Commscope engedélyezte, illetve szorgalmazta a megjelenést…

Még 2010-ben az IEEE 802.3ba bizottság ratifikálta a 100 gigabites Ethernet-szabványt legfeljebb 150 méternyi OM4-kábelen történő adattovábbításra. Ez a szabvány a technológiai szolgáltatók számára felmerülő kritikus kérdésekre adott választ, hiszen egyebek mellett egyre nőtt az olyan alkalmazások száma, amelyek a meglévő Ethernet-infrastruktúra által biztosított sávszélességnél jelentősen nagyobb sávszélességet igényeltek nagyobb és stabilabb átviteli csatornák kialakításával.

Tavaly a 340 méteres távolság sikeres elérésével a CommScope felállította a rekordot. A Londonban megtartott idei Cisco Live kiállításon azonban a CommScope ezt a rekordot is múlt időbe tette, és hihetetlen 625 méteres távolságot ért el. Az Ixia és a Reflex Photonics Inc. közreműködésével megtartott bemutató SYSTIMAX® InstaPATCH® 360 optikai kábeles szerelvényeket és LazrSPEED® 550 OM4 optikai kábeleket használt.

Ez az idei eredmény igazolja, hogy ügyfeleinknek nem szükséges áttervezniük hálózataikat és új kábeleket fektetniük a 100 gigabites sebességre történő áttéréskor – ebből látszik, hogy a nagy teljesítményű kábelezési infrastruktúra mennyire kifizetődő beruházás. Ez a technológia bevált, és készen áll a bevezetésre napjaink adatközpontjaiban.

És valójában, ha belegondolok, többszáz ügyfél hálózatában telepítettünk az elmúlt években LazrSPEED kábeleket. Bizonyára sokan közülük meglepődnének, ha megtudnák, hogy az évekkel ezelőtt kiépített optikai kábelük most a 100Gbps adatátviteli sebességet is támogatja a megfelelő csatlakozásokkal! – Hát lepődjenek csak meg: igen! Aki akkoriban nem akart erős minőségi áldozat árán 5-10%-ot spórolni, könnyen lehet, hogy megtakarítja a hálózat teljes átépítését a következő években.

Tagged , , , , ,

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.