Mindenkit jól megvernek

Mozi: A bűn hálójában. A történetet csak nagy vonalakban tudtam követni, de a film egyébként nem rossz, van lendülete és ritmusa, néhány ismert sztár egészen jó alakítást nyújt benne. Krimiről van szó egyébként, árulásról és bosszúról. A főhős fiatal lány, csinos és legyőzhetetlen, néhány állig felfegyverzett, páncélinges, sisakos kommandós meg se kottyan neki. Valamilyen magáncégnek dolgozik, ahol nehéz munkákra vállalkoznak, túszszabadításra és más hasonlókra. Csapdába csalják, elárulják, üldözik, el akarják tenni láb alól. Természetesen nem hagyja magát, mindenkit jól összever szépen megkoreografált verekedésekben, amelyekben egyébként egy karcolás sem esik rajta, pedig ő is kap bőven, és a mindenkori berendezést is alaposan összetörik.

Kétségtelenül mozgalmas film. Különösebb mondanivaló nincs benne, talán csak annyi, hogy az élet nehéz, ilyen világban nem könnyű egy jó férjet találni, senkiben sem bízhat az ember. Jó tudni, hogy a nők már ennyire egyenjogúak, nem kell őket félteni, félni inkább a rossz fiúknak kell, akik nem tudják, mi a tisztesség.

Csak azt tudnám, ki volt az a kínai, akit kiszabadítottak, aztán mégis a másvilágra küldtek, jó volt-e vagy rossz, sajnálni kell-e vagy megérdemelte a sorsát. Ennyi kellett volna az igazságérzetemhez.  

  

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.