Megkezdődött

Vasárnap új vállalkozási kurzust indítottam az iskola MBA-s hallgatóival, szám szerint az ötödiket. A korábban kidolgozott általános tanrendet és módszertant megtartottam. A tegnapi első foglalkozás végén, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, ismét a „sajtótájékoztatós” helyzetgyakorlatot játszottuk el: egy meghívott gyakorló vállalkozó elképzelt sajtótájékoztató keretében bemutatja önmagát és a vállalkozását (vagy vállalkozásait), majd a hallgatók a Psychology Today, illetve a BusinessWeek „újságírójaiként” kérdéseket tehetnek föl a személyiségével, céljaival, üzleti filozófiájával és gyakorlatával kapcsolatban.

E játékhoz olyan vállalkozóra van szükség, aki még viszonylag kezdő a pályán, nem kell attól félni, hogy valamilyen begyakorolt marketingszöveget fog leadni, nyitott, vitatkozó kedvű, sikereiről és botlásairól egyaránt szívesen beszél, örömmel veszi a kritikát és a javaslatokat. Ez alkalommal a Gipszkorszakra és annak vezetőjére, Vajda Zoltánra esett a választásom. Jó döntés volt. Véletlenül bukkantam rájuk, amikor karácsony táján a Gozsdu-udvar vásáros bódéi között sétáltam.  

A kurzuson van egy másik fontos újítás is: üzleti tervezési csapatmunkák keretében megpróbálunk együtt dolgozni a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design szakos hallgatóival. A javasolt projektek érdekesek, meglátjuk, mi lesz belőlük.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.