Projektmenedzserek konferenciája

A múlt héten részt vettem a Magyar Projektmenedzsment Szövetség Körkapcsolás – 16. című konferenciáján. A közösségi média és a Web 2.0 volt a téma: vajon mit jelentenek a projektmenedzserek, illetve a projektmenedzsment szakma számára?

Az előadásokból és az azokat követő vitákból nagyon különböző álláspontok rajzolódtak ki: egyesek szerint a közösségi média népszerű alkalmazásainak (Facebook, Twitter és társaik) nem sok köze van a komoly projektek irányításához, mások szerint viszont élni lehet és élni kell velük ezen a területen is.

Jómagam a tanítás és a tanulás átalakulásáról beszéltem, arról, miként borítja fel a megszokott rendet az internet és a világháló, miként gyengül meg a korábbi vertikális és egycsatornás rendszer, mit jelent és mit hoz magával a hálózatosodás.

Amúgy szeretem az olyan konferenciákat, amelyek szervezői merészen nyitnak új, látszólag távoli témák felé. Nem jó, ha egy szakma túlságosan belterjes, mindig csak saját levében fő. A legjobb gondolatok, a legizgalmasabb innovációk távoli világok összekapcsolódásából erednek.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.