A Flex-Com jelene és jövője I. – több, mint 15 éve meghatározó tényező a bérelt vonali piacon

A cikk a A Flex-Com jelene és jövője sorozat I. része. A következő rész itt olvasható: A Flex-Com jelene és jövője II. – Új generációs alternatívák, migrációs lehetőségek

A Flex-Com menedzselt digitális bérelt vonali szolgáltatás több mint tizenöt éves sikertörténete. Ez a távközlés hosszú távú terveihez szokottak számára is rendkívülinek számít. Márkaneve egy idő után a bérelt vonal szinonimájává vált. Előfordult, hogy versenytársaink ügyfelei Flex-Com-ot kértek tőlük, bár portfoliójukban a bérelt vonalat egészen más terméknév fedte.A Flex-Com életpályáját bejárva sok ezer összeköttetést biztosított a kormányzati, banki, pénzügyi, ipari, kereskedelmi, oktatási, egészségügyi, szolgáltatói, közmű és mezőgazdasági szektorokban, ezen túl kiemelkedően magas nemzetközi és társszolgáltatói viszonylatokkal bírt és rendelkezik ma is.

A bérelt vonal legfontosabb előnyei közé tartoznak az országos lefedettségben és nemzetközi viszonylatokban is kiépíthető magánhálózat, a fix, ennél fogva tervezhető havi költség, az állandóan rendelkezésre álló szimmetrikus sávszélesség (up-stream = down-stream), valamint a bittranszparencia, azaz protokollfüggetlenség.

A Flex-Com a néhány kbit/s-os adatigényektől egészen a 2Mbit/s-os plafonig nyújt differenciált bérelt vonali szolgáltatást országosan, kiváló lefedettséggel és minőségi QoS (Quality of Service) szolgáltatásokkal. Egyes ügyfelek központi gyűjtő telephelyén a Flex-Com képes több 2Mbit/s-os nyalábot összefogni, de mód van 34Mbit/s-os aggregációra is.
A rendelkezésre állása normál esetben 99,5%, míg a végpontok kettős elérésének kiépítésével teljesíti a 99,7-99,9%-os Silver és Gold minőségeket. A hibaelhárítási idő az előbbi minőségek sorrendjében kevesebb, mint 14, 10, ill. 4 óra. Nem ritka, hogy az ügyfél magasabb elvárásait figyelembe véve az előbbieknél magasabb értékeket képviselő SLA-kat (SLA: Service Level Agreement), azaz szolgáltatás-szint megállapodásokat kötünk ügyfeleinkkel, aminek biztosítékaként természetesen jóval drágább és több erőforrást építünk be a kialakított hálózatba, műszaki kollégáink pedig sürgős besorolással dolgoznak a hibák elhárítása érdA Flex-Com országos lefedettségével nagy bérelt vonali magánhálózatok építhetők kiekében. A szolgáltatás központi menedzsmentje ma is korszerű, az előfizetői hálózatok minden egységét számon tartja, hibáiról proaktív módon riasztást ad, gyakran azok elhárítása előbb megkezdődik, minthogy azt az ügyfél észlelné, ill. bejelentené.
A Flex-Com hordozó közegei széles skálán mozognak, rézen, üvegszálon és mikrohullámon biztosít eléréseket. A szolgáltatás ügyféloldali elérési pontjai (SAP: Service Access Point) rendkívül változatosak lehetnek, lehetőség nyílik a szokásos WAN (Wide Area Network) adatinterfészek (V.24/V.28, X.21, V.35, V.36), melyeken protokoll független, bit transzparens digitális információk vihetők át jellemzően n*64kbit/s-os lépésekben. Ezek mellett alközpontok (LGS[FXS], LGE[FXO], E&M, G.703) és pont-pont analóg és ISDN2 csatornák kiépítésére is.
A Flex-Com jellemzően sok telephelyes cégek és intézmények video-, hang- és adathálózatának kialakítására alkalmas, nem ritka a budapesti központú csillag és vegyes hálózat használata (lásd példahálózat).

A Flex-Com árkialakítása a hálózati költségekkel arányos, figyelembe veszi az elérések kiépítettségét, a végpontok távolságát és az összeköttetések sebességét.

Tagged , , , , , ,

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.