A T-Sytems képjel- és műsorhang közvetítése a 2011-es MOL Kajak-Kenu Világbajnokságról (2011. augusztus 17-21)

Az 1998-as, a 2006-os és a 2011-es évek Szeged számára összeforrnak a világhírnévvel. Idén harmadszor házigazdája a város a kajak-kenu világbajnokságnak. 1998-ban a magyar válogatott 7 arany-, 5 ezüst- és 5 bronzéremmel, 2006-ban pedig rekordot állított fel, 12 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel tette örökre emlékezetessé a nézők számára az eseményeket, s nagyban hozzájárult a sportág kedveltségéhez. Idén már a MOL Kajak-kenu Világbajnokság az év legfontosabb hazai vizisport eseménye.
A Világbajnokság televíziós és internetes közvetítésének magyarországi jogtulajdonosa az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap). Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Televízió közvetítéséhez szükséges műsorjel átviteli rendszereket a Magyar Telekom Nyrt. szolgáltatása biztosítja, s a telekomos kollégákkal együtt a KFKI munkatársai is alaposan kiveszik a részüket a nem mindennapi feladatból. A szolgáltatás különlegesen fontos szerepet tölt be a vállalat életében, hiszen az esemény egyik főszponzora a http://www.t-mobile.hu/.

Ugyancsak az esemény hivatalos honlapján olvasható, A világbajnokság számokban c. fejezetben többek között néhány, a szolgáltatásunkhoz kapcsolódó, s a kihívás nagyságára jellemző számadat: 7 kilométer kamerakábel szükséges a TV közvetítéshez és 21 HD kamera rögzíti az eseményeket.
Ennek megfelelően készítettük fel a kiszálló technológiánkat, ezek helyszíni elhelyezését és klimatizált üzemeltetését kitűnően felszerelt, demonstrációs célokra is alkalmas kisbusszal oldottuk meg.
Három, a jelenlegi legmagasabb igények kielégítésére alkalmas HD-SDI minőséget biztosító optikai összeköttetést építettünk ki a Magyar Telekom Nyrt. nagy számú, Gbit/s-os összeköttetések kiváló minőségű hordozására szolgáló Videonet hálózatán.
A rendezvény idején teljes körű helyszíni üzemeltetést biztosítunk, garantálva a hibamentes átvitelt.

Tagged , ,

Szabó Péter Posted 2011. augusztus 18. at 13:04 | Permalink

  • Gratulálok! Ez nem semmi!!!

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.