A kicsi szép!

Változnak az MBA-sok elhelyezkedési lehetőségei és szokásai – olvasom az egyik amerikai gazdasági lapban. A végzősök többsége eddig a nagy pénzintézetek, globális tanácsadó cégek és vezető multik felé igyekezett. A többség valószínűleg most is ezt tenné, de a gazdasági válság miatt kevesebb a hely.

 

A lap szerint ez csak az egyik oka a változásnak. Van egy másik is: az újabb generációk szemében a multik vonzereje valamelyest csökkent, velük szemben viszont felértékelődtek a kisebb cégek és a közhasznú szervezetek. Úgy látszik, ezek több lehetőséget adnak az önmegvalósításra.

 

A változást én is látom, hiszen sokat beszélgetek a hallgatókkal az elhelyezkedési lehetőségekről. Az egyik tanulság az, hogy lendületben lévő, izgalmas csúcstechnológiai vállalkozásokból gyűrűt kell építeni az iskola köré. Növekedési problémáik miatt ezeknek rendszeresen szükségük van jól képzett menedzserekre, ugyanakkor toborzási rendjük általában még kialakulatlan. Fontos a folyamatos és intenzív munkakapcsolat. Mindig örülök, amikor ismerős vállalkozások „levadásznak” néhány tehetséges hallgatót, amihez közös projektekkel lehet megfelelő alkalmat teremteni.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.