Egy szem

Mozi: A félszemű. A történet a megszokott western-panelekből építkezik. Valahol a civilizáció és a vadon határán gyilkosság történik, egy lány árván marad. A bűnt meg kell torolni. Mivel a banditák veszélyesek, egy legalább ugyanannyira veszélyes embert kell találni a feladatra. Lenne is jelölt, de az vonakodik, kéreti magát, de aztán útnak indul, és végül igazságot tesz.

A jelölt jelen esetben egy kiöregedett békebíró, akinek ez talán az utolsó nagy kalandja. Kérges szívű, magányos, iszákos ember, akiből úgy kell előcsalogatni az érzelmeket. Az egyik oldalon ott vannak tehát a banditák és közöttük az a bizonyos gyilkos, a másikon az árván maradt, de amúgy fölöttébb bájos és talpraesett lány, valamint egy texasi eleganciával öltözött, szintén a banditák nyomában járó fejvadász.

Hoszú lovaglások vad vidékeken, heveny lövöldözés, nagy összecsapás az utolsó percekben, érzelmes befejezés.

Ez az egész egy szokványos film is lehetne valamelyik kalmártévé délutáni műsorában – de nem az. A történet kiszámítható, szinte érdektelen, a figurák, a karakterek, egyes aprólékosan kidolgozott jelenetek, mozdulatok, szemvillanások viszont óriásiak. Jó mozi. Meg van csinálva.

   

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.