Sajnos

Mozi: Az utazó. Most, az új év legelején, fel kell tenni a kérdést: elegendő-e két sztár ahhoz, hogy elvigyen a hátán egy filmet. Nos, ahogy a példa mutatja: nem elegendő. Sztárok vannak: a lárvaszerűen túlsminkelt, betegesen sovány Jolie, az általam egyébként kifejezetten jó színésznek tartott, jobb sorsra érdemes Depp, sőt, nyúlfarknyi szerepben felbukkan Timothy Dalton is, más ismerős arcokkal együtt.

Ez azonban kevés.

Az utazó sajnos elköveti azt a legnagyobb hibát, amit kalandfilm elkövethet: időről időre vontatottá és unalmassá válik. A történet annyira bárgyú és hiteltelen, hogy ebből csak paródiát lehetne csinálni, de erről nincs szó. Újdonság sincs: a tolvajok ügyesek és rokonszenvesek, a főpandúr ellenszenves és jól át lesz verve, a számítógépek okosak, a banditák kegyetlenek és természeten oroszok – ez utóbbi, úgy tűnik, manapság elengedhetetlen kellék.

Velence amúgy szép, a műszempillák zizegnek, a nap süt (kivéve éjszaka, amikor nem), biztos jó meleg van, senki se fázik. Jó tudni, hogy lesz még nyár.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.