Seregszemle

A tegnapi nap az IQSymposium jegyében telt, ami ez alkalommal az „Operetaív Információtechnológia – Fórum üzletről és technológiáról” címet kapta. A szokásos koreográfia szerint délelőtt került sor a plenáris szakaszra, délután pedig hat szekcióban, párhuzamosan folytatódott tovább a munka. Ha összeszámoljuk, ez rengeteg előadást jelent, plusz élénk eszmecserét és hálózatépítést a szünetekben.

 

A délelőtt programjából a magam részéről három nagy témát emelnék ki: (1) ügyfélkapcsolatok kezelése, ügyféléletutak modellezése; (2) cloud computing avagy a szolgáltatási modell; (3) innováció, fejlesztési stratégiák és irányok, új termékek és szolgáltatások. Az elsőt három „élő” esettanulmány illusztrálta három nagyon különböző területről (könyvtár, közmű, bank). A cloud computing mellé a szekciókban felsorakozott kiegészítő témaként az outsourcing is.

 

A nap egyik kiemelt érdekessége az „IT vezérek kerekasztala volt” (Fujitsu, HP, IBM, IQSYS, IVSZ, ORACLE, RacioNet, SAP, T-Systems, Magyar Telekom). A „versenyezve kooperáló” hangulatú beszélgetésben direkt és inditekt módon az IT piac szinte minden aktuális strtégiai kérdése előjött: technológiai jövőképek, üzleti modellek versenye, vertikális „tornyok” építése, elmozdulás a mobil platformok felé, intelligens tárgyak és szolgáltatások, a nyitottság problémája, az innováció támogatása… 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.