Vezércsere

E blog keresőjét használva villámgyorsan megállapítottam, hogy 2005. február 11-én jegyeztem fel Carly Fiorina távozását a HP éléről. Szabadság után, a felhalmozódott újságokban fedeztem fel a hírt: megint vezércsere van, Mark Hurd is távozott, megint lezárult tehát egy korszak, legalábbis vezetési szempontból.

Fiorina távozása meglehetősen furcsak körülmények között zajlott, Hurdé nem kevésbé. (Zavarosan tárgyalt zaklatási botrány? Kétes vacsoraszámlák? Ezek lennének az igazi okok?)  Mindenesetre ismét lehet vitatkozni arról, mekkora és milyen szerepe van egy vezérigazgatónak ilyen óriási vállalatoknál, kinek mit köszönhet (akár pozitív, akár negatív értelemben) a HP.

Látom, hogy a sajtóban megjelentek az első összehasonlítások a Fiorina- és a Hurd-korszakról. Javaslom, hogy aki ilyesmivel próbálkozik, az elemzést a Fiorina előtti időszakkal, az útkeresés és az elbizonytalanodás periódusával kezdje, és ne feledkezzen meg az adott időszakok általános IT-s hangulatáról sem.

Carly Fiorina vaskos könyvet írt HP-s tapasztalatairól. Lehet, hogy nem volt igaza, rossz döntéseket hozott; vagy jókat, de nem tudta őket végrehajtatni; de amit leír, abban van rendszer. Nagyon kíváncsi vagyok, megszólal-e Mark Hurd. Az biztos, hogy az üzleti iskolák világa a többszörös váltás eredményeként egy rendkívül érdekes esettanulmánnyal vagy inkább esettanulmány-sorozattal gazdagodott. Van itt minden: technológiai fejlődés, piaci változások, vállalati stratégia, szervezeti struktúra és kultúra, kormányzás, leadership, személyzeti munka stb., ráadásul mindez az iparág meghatározó erejű cégénél, a mostanában formálódó, sokrétegű „IT tornyok” egyikénél. Van mit elemezni, van miről vitatkozni.

 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.