e-Szerencse

Nézegetem a számokat a The Economist július 10-i számának mellékletében, és azon gondolkodom, hogy vajon a cikksorozat tárgyát adó online szerencsejáték része-e az elektronikus kerskedelemnek. A polcomon több vaskos és ráadásul egészen friss e-kereskedelmi tankönyv sorakozik, találomra felütöttem közülük kettőt: egyikük több fejezetben is foglalkozik az internetes szerencsejáték-oldalakkal, a másik szemérmesen nem említi az üzletnek eme nemes válfaját a tárgyszókatalógusban.

 

A válasz amúgy a részemről igen: szolgáltatást adnak és vesznek az interneten, tehát ez e-kereskedelem. A számok egyébként imponálók. Az online szerencsejáték egyelőre csak 8-10%-ot ad a teljes (lottó, ló, sportfogadás stb.) szerencse-piacból, a bevételei viszont gyorsan nőnek, a múlt évben elérték a 26 milliárd dollárt. Mivel a játék egy része a szürke és a fekete zónában zajlik, ez a szám valószínűleg csak egy jó becslés lehet.

 

Az egészség jele az is, hogy az online játék bevételei akkor is nőni tudtak, amikor a szerencse szektor egészének – nyilván a válság miatt – összébb kellett húznia magát.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.