Iván nem könnyű eset

Iván az informatikai részlegen dolgozik. Főnöke szerint rendkívül tehetséges programozó, de a rendszertervezéshez is ért, az elképzelései rendkívül kreatívak. Iván alapjában véve jó fiú, de a jelek szerint az élete nemcsak abból áll, hogy reggel bejön dolgozni, este pedig hazamegy, megvacsorázik, megnézi a meccset és lefekszik aludni. Iván egyéniség, világnézete, véleménye van.

Például az a véleménye, hogy a szoftverek szabadalmaztatása káros, a szoftver mindenkié, szabadságot minden szoftvernek, éljen a nyitott forráskód. Nemrég élére állt egy mozgalomnak, amely a szabdalmi hivatal megbénítását célozza: néhány hasonló gondolkodású társával olyan programot írnak, amely kezelhetetlen tömegű szabadalmi bejelentéssel bombázza majd az intézményt.

Iván Jim Barton csapatához tartozik. Jim a vállalat informatikai részlegének frissen kinevezett vezetője, vagyis CIO-ja. Korábban valamelyik üzleti területen dolgozott, az informatikához csak néhány alkalmazás felhasználójaként ért. Az elődje nem jósol neki nagy jövőt: szerinte egy évnél tovább nem fogja bírni.

Jim ismerkedik a csapattal. Megtudja például, ki is az az Iván, meg azt is, hogy a csapatban van még néhány Iván. Iván állítólag tizszer termelékenyebb a társainál. De lehet, hogy tizenötször. De az sem kizárt, hogy csak ötször. Senki sem tudja pontosan, mi van Iván fejében. Jimnek ezek a különbségek szokatlanok, a korábbi pozíciójában eddig csak olyat látott, hogy ha valaki jobb a többieknél, akkor a teljesítménye mondjuk a másfélszerese azokénak.

Iván a kreatív “knowledge worker” szélsőséges példánya. Jim gyorsan rájön, hogy tulajdonképpen azt sem tudja ellenőrizni, mikor dolgozik Iván, mikor hajt hasznot a cégnek. Talán akkor, amikor villámgyorsan veri a billentyűket? Vagy inkább akkor, amikor üveges szemmel a levegőbe mered? Azt viszont tudja, hogy Iván fontos a cégnek, Iván elvesztése bajt hozna.

Mihez kezdjen ezzel az Ivánnal? És a többi Ivánnal? Csináljon egy külön szupercsapatot az Ivánokból, és onnan állítsa őket projektekre? Vagy szórja szét az Ivánokat különböző részlegekbe, hogy megtermékenyítsék a többieket? Egyáltalán, mire kattan egy ilyen Iván? Mi kell neki, mivel kell etetni? Jim egy zenés kocsmában egy másik programozó Ivánba is belebotlik, szóba is elegyednek; a másik Iván azt tanácsolja, figyelje meg a jazz zenekart, gondolkozzon el azon, mi kell a fantasztikus szólókkal megtűzdelt összjátékhoz, a szabadsággal kevert fegyelem szülte krativitáshoz ott a színpadon. Jim erősen elgondolkodik a tapasztaltakon: lehet, hogy az IT részleg legjobb metaforája a jazz?

Jim “Az egy IT vezető kalandjai” című könyv főhőse. A szerzők a Harvard professzorai. A történet tulajdonképpen másfél tucat fejezetből álló szappanopera-forgatókönyv, nagyrészt párbeszédes formában. Minden fejezet egy kaland. Jim szembesül a feladataival, a csapattal, a körülményekkel, az elvárásokkal. Tehetséges Ivánokat kell menedzselnie. Infrastruktúrát kell építenie és működtetnie. Együtt kell működnie az igazgatótanáccsal és az üzleti vezetőkkel. Erőforrásokat kell elosztania, össze kell raknia az IT költségvetést. Projekteket kell rangsorolnia, krízisekből kell kikászálódnia. Ki kell szervezni ezt-azt. Követni kell az új technológiákat…

Jim tanul. Az olvasó is.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.