Interim menedzserek

Tegnap délután, egy akciótanulási foglalkozást követően, elmentem az interim menedzserek első regionális (CEE) konferenciájára. Hallottam már néhány rövidebb előadást erről a szakmáról, de így, töményen most találkoztam vele először.

Azt mindenetre látom, hogy az interim menedzserek szeretnek a Hét mesterlövész revolverhősére hivatkozni: Chris meghatározott megbízatással, meghatározott időre vette át a rablók által sanyargatott falu vezetését (“We wish you to help us…”); csapatot épített, döntéseket hozott, személyes példát mutatott, és amikor kifüstölték az ellenséget, távozott. Szóval igazi interim menedzser volt, felelősséget vállalt, vásárra vitte a bőrét; nem tanácsadóként viselkedett, aki nem áll ki a barikádra.

Milyen jövője van az interim menedzsmentnek? Egy piac beindulásához számos dologra van szükség, így például kínálatra (vagyis igénybe vehető, feladatra váró interim menedzserekre), keresletre (megbízókra, megbízási helyzetekre), valamiféle piactérre, ahol a kereslet és a kínálat képviselői egymásra találhatnak, mindkét fél számára elfogadható árakra, jogi és etikai keretekre, marketingre, sikertörténetekre és így tovább.

A kínálati oldal néhány képviselőjével találkoztam, a számuk valószínűleg gyarapodni fog. Keresleti oldalon még sok a kérdőjel. A jelenség mindenesetre figyelemre méltó, érdekes esettanulmányok és elemző írások születhetnek majd róla.   

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.