Baku

A múlt héten látogatás Bakuba, Azerbajdzsán fővárosába. Az iskola egyik oktatási programját próbáljuk ott elindítani, esetleg kiegészítő magyarországi szakmai programmal kombinálva. Hat modul angol nyelven vállalatvezetési témákról.

Bakuban találkozó az ottani Marketing Szövetséggel, vállalati és banki vezetőkkel, az AmCham vezetőjével, a Vállalkozói Kamara elnökével. Sajtótájékoztató a tervekről (azeri tolmácsolással), mesterkurzus a gazdasági válság vállalatvezetésre gyakorolt hatásáról (angolul, tolmácsolás nélkül).

Hosszú beszélgetés az ottani magyar nagykövettel az azeri gazdaságról, a kormányzat iparpolitikájáról (olaj és gáz + turizmus + élelmiszeripar + infokommunikáció; az utóbbinak külön minisztériuma van), az oktatási rendszerről, könyvkiadásról (a nagy Kotlert már lefordították), kultúráról, színházi életről, szokásokról.

Rengeteg félig kész épület, toronyház mindenfelé. Internet-penetráció 20% körül, az offshore-outsourcing lehetőségeibe komolyabban még nem kóstoltak bele. Sose gondoltam, hogy gyér orosz tudásomat itt fogom hasznosítani. A mesterkurzus helyszíne egy szemlátomást mindennel felszerelt nyelviskola volt. Vidám beszélgetés az egyetem volt hallgatóival. Az egyikük, véletlenül pont az asztalszomszédom, egy ottani piackutató cégnek dolgozik, szakmájánál fogva (kutatási vezető) az ország egyik legtájékozottabb embere lehet. Jót beszélgettünk a szakma átalakulásáról.

Most újabb toborzási lépések következnek, aztán megpróbálunk élesben elindulni.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.