Szekrényben

Radnóti Színház: Naftalin. A szerző Heltai Jenő. A szekrény a színpad szélén, a sarokban áll. Nagy szekrény, masszív szekrény. Hamarosan ő lesz a főszereplő, sőt, az előadás végén életre is kel, táncot lejt a színpad közepén.

A szekrény rejtekhely. Oda kell eldugni azt, akivel éppen csalnak valakit. A szekrény körül mozgalmas az élet: mindig más találja meg a szerencsétlen eldugottat, akinek orrát facsarja a naftalin. Klasszikus bohózati szereplők: szerelemre éhes, csapodár szépasszony, pipogya, kissé ütodött férj, kéjvágyó, ámde kissé hibbant orvos-após, ravasz anyós, mindenre kapható szépfiú, haszonleső házmester, gyanús foglalkozású hölgyek. Egymást követik a félreértések, az általános katyvaszt nem látja át senki, mindenki másnak hisz mindenkit.

Ziccer helyzetek, ziccer szerepek, remek tálalásban. A történet túlzásait gond nélkül el lehet viselni. A dalszövegek rímeit megőrzi a néző emlékezete, aki egyébként remekül szórakozik. A legvégén minket is bezárnak a szekrénybe, és csak találgatni tudjuk, hogy ki fog majd ott megtalálni, ki nyitja ránk az ajtót, milyen helyzetbe csöppenünk, mit kell majd megmagyarázni, fiúk vagy lányok leszünk-e a napvilágon.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.