Vegyes

A jövő héttől három hét szabadság következik, ami azt is jelenti, hogy ebben az időszakban ritkábbak lesznek a bejegyzések, helyettük fürdés, torna, napozás. Két dolgot viszont most még szeretnék gyorsan feljegyezni ide, hogy el ne felejtsem őket.

Az egyik Laky Norbert kommentárja a június 25-i bejegyzéshez, a remixek és mash-upok témájához: igen, nagyon érdekes kérdés, hogy az emberek miért dolgoznak ingyen, és itt nem csak a jodás-vaderes filmecskékről van szó, hanem jóval komolyabb dolgokról, nagyszabású projektekről: Linux, Wikipedia vagy akár az a bizonyos aranybánya, ahol talán akkor is születtek volna értékes eredmények, ha nincs érte fizetség. Vélemény erről (közgazdasági, pszichológiai, filozófiai stb.) sokféle van, de ezt inkább kutatni kellene, módszeresen felkeresni azokat az embereket, akik ilyesmit csinálnak, és megkérdezni őket, tényleg, miért is csinálják.

A másik: a legújabb San Franciscó-i áramszünet, ami egy sor informatikai szolgáltatást is leállított. Látom, hogy Nicholas Carr már kommentálta a blogjában (július 25.), hiszen ami történt, az belevág a világképébe. Információs társadalom ide, tudásgazdaság oda, az emberiség függése a fizikai jellegű forrásoktól és infrastruktúráktól nem csökkent, sőt. Ezzel a témával is foglalkozni kell.         

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.