Új oldal

Véget ért a június. Ezt most éppen abból látom, hogy ez a blog összecsomagolta az elmúlt hetek termését, ráragasztott egy “június” cimkét és az egészet eltette az archivumba. Aki kíváncsi rá, ott keresse.

A júniussal a magyar egyetemeken lényegében a vizsgaidőszak is lezárul. Vizsgáztatni egyébként nem szeretek, a vizsgát szükséges rossznak tartom. Nagyrészt rutinmunkát jelent, de néha akadnak benne érdekességek. Egyszer egy másoddiplomás programon valamilyen vállalatvezetési tárgyat oktattam. Eljött a vizsga napja. Kiteregettem a tételeket az asztalra. Az egyik hallgató azt mondta, ő nem húz, ő egy igazgató, itt van a vállalata mérlege, tessék, nézzem meg, mennyire nyereségesek. Mi bizonyíthatná jobban, hogy ő ért a vállalatvezetéshez, mint ezek a szép mutatók? Némi vita után végül mégis húzott tételt, át is ment simán, de azért a felvetett kérdésen elgondolkoztam. Azt hiszem ekkor vetődött fel bennem, hogy valamilyen akciótanulási tárgyat kellene csinálni, a szokásostól eltérő értékelési redszerrel.

Itt, ahol éppen ülök, a CEU Business Schoolban egyébként még nem ért véget a tanítás, hiszen nyári szemeszter is van. Még három hét van zárásig. Közben felkészülés az őszi indulásra, az augusztusi debreceni gazdaságinformatikai konferenciára, meg egy cikket is bevállaltam a Competitióba, azt is meg kellene írni.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.