Szövetég

Megtörtént a “Szövetség az elektronikus kereskedelemért” egyesület hivatalos bejegyzése. Az elnökségben most a februári konferencián és a honlaon dolgozunk. A honlapra írtam egy beköszöntőt. Íme:

“Tehet valamit egy egyesület az elektronikus kereskedelemért? Szüksége van egyesületre az elektronikus kereskedelemnek? Lehet versenyezve szövetkezni?

 

Meggyőződésünk szerint a válasz mindhárom kérdésre határozott igen. Ha a gazdasági statisztikákat nézzük, azt láthatjuk, hogy az elektronikus kereskedelem egyre fontosabb szektora a fejlett országok gazdaságának, miközben esélyt ad a felzárkózásra az elmaradottabb régióknak. A kereskedelmet a verseny élteti, a versenyhez viszont pálya kell és szabályok. A versengés mindenkinek a saját dolga, de a pálya megépítése, a szabályok kidolgozása, betartása és betartatása közös feladatunk. Egyesületünket ezt szem előtt tartva hoztuk létre, sorainkba pedig olyanok jelentkezését várjuk, akiknek fontos az elektronikus kereskedelem ügye, legyenek akár vállalkozók, üzletemberek, kutatók, oktatók, álljanak akár a kínálati, a keresleti vagy a támogatói oldalon.

 

Milyen elektronikus kereskedelmet szeretnénk? Dinamikusan fejlődőt, technikailag korszerűt, biztonságost, kényelmest és tisztességest. Olyat, amely eladónak és vevőnek egyaránt hasznos és vonzó, amely megnyitja a kaput a hazai vállalkozások előtt a világpiac felé. Versenyképeset, ami a kor színvonalához igazodik, a legfejlettebbekhez méri magát.

 

…És milyen szövetséget akarunk építeni? Erőset, gyarapodót, nyitottat és szolgálatkészet, érdeklődő, aktív és kreatív tagsággal, kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatokkal. Bízunk benne, hogy Önök is ilyet szeretnének.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.