Szomszédok

Outsourcing-interjút közölt pár napja a Czech Business Weekly. Pavla Kozáková – gondolom a lap riportere – Uri Ben Arival, az izraeli székhelyű Ness Technologies elnökhelyettesével beszélgetett. A Ness a régiónkban terjeszkedik, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Romániában már megvetették a lábukat, de nem akarnak megállni, folyamatosan keresik az új vállalatfelvásárlási lehetőségeket másutt is.

Az interjúból az derül ki, hogy az Uri Ben Ari által képviselt stratégia néhány egyszerű trendre épül. A verseny a vállalatokat költségeik csökkentésére kényszeríti, ennek egyik módja a tevékenységek kiszervezése, az informatikai funkció outsourcingja tehát tartós jelenség lesz. Tartós akkor is, ha a fejlődés nem egyenes irányú, mindig vannak, akik visszalépnek, mert nem váltak be a számításaik, vagy valamit rosszul csináltak. A vállalati informatikai alkalmazások egyre inkább szabványosodnak (‘Ma csak Microsoft, SAP, Intel, IBM és Oracle van” – mondja Uri Ben Ari), és ugyanez történik  a környezetükkel, a folyamatokkal, a megoldásokkal is. Ebből az következik, hogy egy thaiföldi megoldást különösebb probléma nélkül át lehet telepíteni Szlovákiába, és megfordítva. Az emberek, a szakértők mozgathatók, kicserélhetők, mint egyik Lego kocka a másikra. A szabványosodás így együtt halad a globalizálódással és az informatikai piac konszolidációjával. Uri Ben Ari további vállalatfelvásárlásokra és -összeolvadásokra számít, az iparágat két három cég fogja uralni, mondja. A helyi tudás, a helyi szakértelem, a konkrét körülmények ismerete persze fontos marad, ezért kell helyi cégeket fevásárolni, a célba vett országokban munkaerőt toborozni.

A Ness tehát terjeszkedni akar, közben nézeget, mérlegel, összehasonlít. Itt, a mi régiónkban viszonylag sok ország van, van miből válogatni. A kulcskérdés a versenyképesség. Ha kiszervezésről van szó, nem árt néha egy pillantást vetni az A.T. Kearney vagy a CIO magazin aktuális (2004) rangsoraira. Az előbbin a Cseh Köztársaság a negyedik (a sort India és Kína vezeti), Magyarország pedig a tizenegyedik, bár nagy különbség összpontszámban nincs közöttünk. Ha belemegyünk az értékelés részleteibe, láthatjuk, hogy a költségek tekintetében szinte egyformán állunk, az A.T. Kearney szerint viszont a cseheknél valamivel jobb a munkaerőhelyzet és az áltlános üzleti környezet. A CIO-nál fej-fej mellett haladunk velük a negyedik és az ötödik helyen. Az ő eredményjező táblájukon Romániát is megtaláljuk. Romániában a jól képzett munkaerő különösen erős a szoftverfejlesztésben és az internetes szolgáltatásokban – írják róluk. A költségek alacsonyak, a kulturális és a jogi kockázat csökken. A jövő tehát ígéretes számukra. Rólunk viszont – erényeink méltatása után – azt jegyzik meg, hogy a költségek itt emelkednek, a forrásaink (valószínűleg a jól képzett, angolul beszélő szakemberkínálatra gondolnak) pedig kimerülőben vannak, a helyezésünk tehát távlatilag veszélyben van.

Van ennek a Czech Business Weekly-interjúnak még egy tanulsága. Ha az ember forrásokat és irodalmat keres, automatikusan a nyugati újságok, könyvek és honlapok után nyúl. Nem árt azonban egyre több figyelmet fordítania a közvetlen környezetünkre. Fel is vettem a cseh lapot a kedvencek közé.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.