Süti

Holnap a Debreceni Egyetemen az Iggy pékség esettanulmányát beszéljük meg. Mivel rég jártam arra, meglátogatom a honlapjukat. Úgy látom, kicserélték az egészet. A régi csak néhány információt tartalmazott meg egy-két fényképet.

A mostani gazdagabb, de nem sokkal. Kicsit mozog, van benne egy-két jópofa megoldás, de alapjában véve semmi különös. A technikára nem áldozhattak valami sokat. Van viszont valami, ami megfog: a fényképeken a kenyerek, a bucik, a perecek olyanok, hogy az embernek azonnal összefut a szájában a nyál. Lehet, hogy ennyi lenne a nagy titok?

Az Iggy egyébként jó példa a szervezetek növekedési fájdalmainak illusztrálásához. Mi lesz egy kis családi vállalkozásból, ha bejön az üzlet és növekedni kezd? Érdekesek ezek a vezetési problémák. Tegnap egy nagy gyógyszergyár budapesti kereskedő leányvállalatánál jártam. Néhány vezetőjükkel beszélgetve az volt az érzésem, a növekedésből fakadó vezetési gondjaik nagyrészt megegyeznek az Iggy pékségéivel.

Debrecenbe egyébként a szegedi SZILÁNK üveges ipari vállalat vállalatot hívtam meg a vállalatvezetési kurzus záró példájának. Több éve ismerem őket, nekik is voltak és vannak növekedési fájdalmaik, de eddig mindig jól vették az akadályokat.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.