Puha párna

Pár napja Bukarestben, az outsourcing-kurzuson feladtam a hallgatóknak az ICFAI esettanulmányát az Infosys globális kiszolgálási modelljéről. Két feladatot adtam vele kapcsolatban. Először a modell legfontosabb elemeit, működési feltételeit kellett összeszedni. Ez könnyen ment: igényfelmérés és specifikáció, a projektek elemekre bontása („intelligent project breakdown”, ami, ha belegondolunk, nem más, mint áramvonalasított, az IT iparra alkalmazott fordizmus, mint ahogy a SOA koncepciója is az), a feladatok különböző helyszínekhez rendelése, projekt kontrol, minőségbiztosítás, tudásmenedzsment, integráció, számlázás, kommunikáció stb.

Második feladatként SWOT elemzést kellet készíteni a vállalatra vonatkozóan. Ezzel sem volt különösebb gond, vita csak a gyengeségekről és a fenyegetésekről alakult ki. A cég bevételeinek (nagyjából évi hárommilliárd dollárnál tartanak) csaknem teljes egésze exportból, méghozzá főleg dollárexportból származik. Ez nagyon szépen hangzik, igazán elismerésre méltó teljesítmény. Igen ám, de a dollár gyengül. Az Infosys-nek dollárban jönnek a bevételei, ő viszont rúpiában fizeti a hazai költségeit, leginkább az alkalmazottak bérét. A dollár gyengül, a rúpia erősödik. Az utóbbi 2006. közepén volt mélyponton, azóta 16%-kal jött feljebb. Az erős hazai valuta rossz az exportálóknak, márpedig az Infosys exportból él, egy sor indiai társával együtt.

A dollár gyengül, és ha ez a folyamat nem áll meg, az indiaiak sokat veszíthetnek az előnyükből. Idővel olyan gyengeségeik is előjöhetnek, amiket eddig a nagy költségelőnyök puha párnaként eltakartak.    

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.