National Instruments

Tegnapi debreceni órámra meghívtam Kiss Szabolcsot, a National Instruments logisztikai vezetőjét. Érdekes és színes előadást tartott, köszönet neki itt is. Egy tipikus munkanapját követve sorra vette azokat az informatikai alkalmazásokat, amelyeket használnia kell, amelyek nélkül egy lépést sem tud tenni. Őszinte volt és kritikus, az előnyök mellett bemutatta a hátrányokat, a csapdákat is.

Aki figyelt, láthatta, hogy járja át a céget minden ízében az informatika, hogyan határozza meg növekvő mértékben a működési módokat, a folyamatokat, a kapcsolattartás rendjét; hogyan növeli a hatékonyságodat, és közben hogyan hoz függőségi helyzetbe. Az előadás elején négy jellemzőt írtunk fel a táblára a “jövő vállalatáról”: elektronikus, integrált, valós idejű és kiterjesztett. Szabolcs időről időre vissaztért ezekhez és bemutatta, miként közelíti meg egyre jobban a cég ezt az elméleti modellt.

A texasi National Instruments nemrég telepedett meg Debrecenben. A helyi részleg a termelés folyamatosan növekvő részéért felel, dolgozóinak létszáma folyamatosan emelkedik. Stratégiájának fontos eleme az értékláncon való felfelé kapszkodás: minél értékesebb, minél különlegesebnb munkát végezni – hosszú távon az ad biztonságot. Mert ott vannak a még olcsóbb országok, ott van Kína…

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.