Merre vezet a HP Way?

Az előbb láttam meg a hírt: lemondott a HP vezére, Carleton Fiorina. Mivel néhány nappal ezelőtt határozottan cáfolták, hogy végzetes összeütközésbe került volna az igazgató tanáccsal, biztosra lehetett venni, hogy abba került.

Figyelve a HP történetét, a lemondásban nincs semmi meglepő. Fiorina asszony mindvégig tűz alatt állt cégen belül és kívül, a Compaq ügy aztán végképp felborzolta a kedélyeket. (Lásd erről a Backfire című remek könyvet – most biztosan felfut a forgalma -, meg a Business Week 2004. december 13-i számának címlapsztoriját.)

Minden jel arra vall, hogy a HP-nak a közeli jövőben fontos stratégiai döntéseket kell meghoznia, a teendőkről vszont nagyon megoszlanak a vélemények. Bizonyára lesznek olyanok, akik szerint a vissza kell térni a hagyományokhoz, de a hírek szerint akár a feldarabolás is szóba jöhet. Meglátjuk. A piac szorítása kőkemény.

Állítólag Carleton Fiorina a politikába tart. Akkor még bizonyára hallunk róla. Azt mondják, a 21. század a nőké lesz, ami nem rossz hír.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.