Komplexitás

Beszélgetés egy csúcstechnológiai cég központjának informatikai vezetőjével. Az anyaországon kívül jelenleg Magyarországon rendelkeznek gyártó- és szolgáltató teleppel, de egy újabb helyszínt is kiválasztottak már a Föld másik oldalán. Az elmúlt években rendkívül lendületesen fejlődtek és növekedtek, jóval az iparági átlag fölött. A válság most őket is lefékezte, de hosszabb távon újabb fellendülésre számítanak, ami persze létszámnövekedéssel jár.

Az informatikai funkciót mindeddig házon belül tartották, és ezen a jövőben sem kívánnak változtatni. Organikus fejlődés saját erőből. A növekvő létszám viszont humánpolitikai és munkaszervezési problémákat vet fel. A vállalat érdekeit és céljait összhangba kell hozni az alkalmazottakéival.

Beszélgetőpartnerem nekilátott a karrier-létra megtervezésnek. A sémát egy táblára vázolja fel. Bonyolult rendszer, több elágazással. sajátos keveredése egy korai organikus rendszernek és egy későbbi szervezettebb szisztémának. Többféle szakosodási rendszer él párhuzamosan, egy-egy ember többféle pozíciót tölthet be egyszerre. A kockák, a létrafokok már megvannak, de a pontos definíciók még hiányoznak, és persze jól kommunikálható leírás is kell az egyes pozíciókhoz tartozó kötelezettségekről és jogokról.

Kérdés az, hogy fenntartható lesz-e a rendszer az új helyszín belépésével és a létszám további jelentős bővülésével. Klasszikus probléma: a komplexitás csak bizonyos határokig kezelhető adott szervezési megoldásokkal, egy bizonyos határon túl váltani kell. Ha jósolni kellene, azt mondanám: határozottabb, átláthatóbb, egyszerűbb szakosodásra lesz szükség, világosabb munkamegosztási határvonalakkal.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.