Királyi ízlés

Most olvasom egy könyvben – történetesen Ungvári Tamás visszaemlékezéseiben -, hogy Ferenc József nem szerette a telefont. Kitiltottta a Burgból és inkább a lovas futárokban bízott.

A hírek szerint viszont az angol királynő, a hetvenkilenc éves II. Erzsébet egy hat gigabájtos iPodot vásárolt magának. A Buckingham palota illetékese ezt egyszerűen azzal magyarázta, hogy a királynő szereti a zenét.

A királynőnek a Roxio új Boom Box szoftveregyüttesét is célszerú megvásárolnia. Ebben van egy MusicMagic Mixer nevű program is, ami képes arra, hogy egy megadott dalból kiindulva egymáshoz illő számokból álló műsort állítson össze. Ha réeresztik az iPod tartalmára, hosszasan analizálja a számok hanganyagt és “ujjlenyomatokkal” látja el őket. Ha őfelsége például úgy dönt, hogy csendes, merengő hangulatban van, megadhat kiindulásképpen egy mélabús ír balladát, és a Mixer gondoskodik róla, hogy a többi szám is ehez illeszkedjen, ne törje meg a hangulatot. Az “ujjlenyomatozásra” álltólag elég sokat kell várni, de egyébként a szoftver meglepően okos, nagyon jó találati aránnyal dolgozik.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.