Infokom iparpolitikai ajánlás

Klubest az IVSZ szervezésében. Az apropót az adja, hogy PPT keretben elkészült az infokommunikációs szektor iparpolitikai ajánlása. Ennek az ajánlásnak később a második Nemzeti Fejlesztési Terv kidolgozásának folyamatába kell becsatlakoznia.

Ezen ajánlás egyik gyalogos szerzőjeként elgondolkodom azon, mi is volt ennek a több hónapos munkának a legfontosabb tanulsága. Tanulság egyébként van bőven, hiszen munka közben sok érdekes és okos emberrel lehet találkozni.

Mi nekem a legfőbb tanulság? Talán annak a megtapasztalása, hogy a hazai informatikai szektor egyénenként egyébként igen kiváló képviselői együtt, csapatban, testületként milyen nehezen határozzák meg koncepcionális szinten az általános helyzetüket, stratégiájukat és szándékaikat, milyen nehézkesen kommunikálnak egymással, az államigazgatással és a külvilággal. Hangsúlyozom: együtt, csapatban, kötelékben, nem egyénileg, mert az más, az utóbbi sokkal jobban megy..

Nekem ez hasznos tapasztalat volt. Azt is érdekes volt látni, hogy a külvilággal folytatott kommunikációban mennyire fontos a hitelesség, és ezzel is mintha bajok lennének. Talán túl sok volt az ígéret a közelmúltban. Miközben ezen morfondírozom, Karinthy jut az eszembe, a „Találkozás egy fiatalemberrel”. Úgy tudom, középiskolában kötelező olvasmány.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.