Halloween

Pár napja néhány debreceni egyetemi hallgatóval beszélgettem. Szakdolgozatírásról volt szó, jó témákat kerestünk és elemeztünk.

Egyikük jelezte: a nyitott forráskódú szoftverek világáról szeretne írni. Ha így van, minden bizonnyal ajánlatos elolvasnia a Steven Weber (Berkeley) könyvét, a The Success of Open Source-ot: alapműről van szó. Aztán mi lehet a következő lépés? Például ez: Weber könyvében van egy körülbelül másfél oldalnyi összefoglaló a „Halloween Memorandum”-ról. Ez így egész misztikusan hangzik, és tényleg van benne valami krimiszerű.

Tulajdonképpen nem is egy dokumentumról van szó, hanem egy sorozatról. A nyomok Eric S. Raymondhoz vezetnek. Nem lepődnék meg, ha ez a név sokak számára ismerősen csengene: igen, ő írta A katedrális és a bazár-t, az open source mozgalom (irányzat? üzlet? jelenség?) kiáltványát, egyfajta ideológiai alapvetését.

Raymond honlapján egy egész sorozat „Halloween dokumentum” található. Az első Vindod Valloppilli (nem volt könnyű leírni) és Josh Cohen nevéhez fűződik. Állítólag ők készítettek a Microsoftnál az OS jelenségről és a Linuxról egy részletes és alapos elemzést, ami aztán kiszivárgott Raymondhoz, aki 1998 októberének végén – innen a „Halloween” elnevezés – közzétette őket, további kiszivárgott-kiszivárogtatott dokumentumokkal együtt.

A „Halloween Memorandum”, ha valódi, több szempontból is érdekes: egyrészt egy nagyon jó elemzésről van szó (ez akkor is igaz, ha a származása bizonytalan), másrészt, ha igaz, egy olyan szervezettől származik, amelyik a nyitott forráskóddal szemközti pólust képviseli, és éppen azon gondolkodik, mennyi figyelmet érdemel az OS jelenség, komolyan kell-e venni, mit kell vele kezdeni. A memorandum válasza: komoly dologról van szó, jó lesz vele vigyázni, erős hajtásokat növeszt, szépen virágzik, ráadásul nem könnyű fogást találni rajta, már csak azért sem, mert nem egy vállalatról van szó, hanem egy folyamatról. Tanuljunk tőle? Versenyezzünk vele? Harcoljunk ellene?

Mit tanulhat egy hierarchikus szervezet az OS irányzattól? – teszi fel a kérdést a memorandum elemzése kapcsán Weber. Talán azt, hogy miként kell tehetséges és kreatív embereket összefogni, az érdeklődésüket felkelteni, intellektuálisan felizgatni? Vagy azt, hogy miként kell a szoftverfejlesztési projektekben a kommunikációt és a komplexitást menedzselni? Esetleg azt, hogyan lehet együttműködő magatartást jutalmazó szociális struktúrákat felépíteni?

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.