Gyorsan ment

Aprócska hír a tegnapi (május 13.) The Wall Street Journal-ban, sejtelmes megfogalmazásban: „Hewlett-Packard Co. was close to a deal to acquire Electronic Data Systems Corp. for between $12 and $13 billion, according to people familiar with the mater.” (Elképzelhető, hogy a „mater”-t két t-vel akarták írni, de aztán így sikerült. Mindenesetre ragaszkodjuk a pontos idézés szabályaihoz.) A feltételezett cél: erős pozíciókat szerezni az üzleti szolgáltatási és tanácsadási piacon.

A HP-nak már volt egy hasonló esete valamikor 2000-ben a Price Waterhouse Coopers-szal. A volt vezérigazgató, Carly Fiorina megemlékezik róla a könyvében. Mi is akartuk – írja -, a PWC is akarta, de féltünk, hogy nem tudjuk majd integrálni a PWC tanácsadóit. A történtekből Fiorina azt a tanulságot is levonta, hogy ilyen ügyletekről nem szabad a nyilvánosság előtt tárgyalni. A házasságra nem került sor, de tudjuk, hogy az IBM viszont lépett, és ma a HP-nek vele kell versenyeznie az elsőségért. Az EDS itt jöhet a képbe. Meglátjuk. 

Na tessék. Éppen az EDS linket ellenőriztem, és a cég honlapján itt a hír:

PALO ALTO, Calif., and PLANO, Texas, May 13, 2008 – HP and EDS today announced that they have signed a definitive agreement under which HP will purchase EDS at a price of $25.00 per share, or an enterprise value of approximately $13.9 billion. The terms of the transaction have been unanimously approved by the HP and EDS boards of directors.

Megláttuk. Ez gyorsan ment

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.