Férfikor

Három nappal ezelőtt megemlékeztem itt egy évfordulóról: harminc éves az Apple. Most feljegyzek ide egy másikat is: huszonöt éves az Infosys. Huszonöt év az pont egy negyedszázad. Az Infosys India egyik legnagyobb információtechnológiai vállalata, az offshore outsourcing piac zászlóshajója. Sokszor meglátogatom a honlapjukat, mert sok érdekes anyagot találok ott: azok közé tartoznak, akiknek “világnézete” van, vagyis nemcsak gyúrják az ipart, de néha fölé is tudnak emelkedni. Az informatikai vállalatok stratégiájáról szóló kurzusokon eredeti Infosys-es diasorokat szoktam adni a hallgatóknak, és azt kérem, úgy adják elő őket, mintha az indiai cég alkalmazottai lennének egy konferencián. 

Az egyszerű kisvállalkozásként alapított Infosys huszonhárom év alatt érte el az egymilliárd dolláros éves forgalmat, majd újabb két év múlva átlépték a kétmilliárdot. Összehasonlításképpen: a Microsoftnak tizenhat évre volt szüksége az első milliárdhoz, majd szintén további kettőre a duplázáshoz. 

Az Infosys-nek jelenleg közel 53.000 alkalmazottja van. 1997-ben megszerezték az igen előkelő SEI-CMM Level 4-es minősítést, 1999-ben kimentek a Nasdaqra, és ugyanebben az évben megkapták a SEI-CMM Level 5-öt. Az egymilliárd dolláros éves forgalmat 2004-ben érték el, most, mint mondtam, kétmilliárdnál tartanak.

Huszonöt év, az bizony szép kor. Beérett vállalatról van szó, a vele együtt korosodő offshore-outsourcing piacon. A közeli jövőben minden valószínűség szerint megfigyelhetjük, hogyan viselkedik ez a piac a beérés, a “maturity” időszakában. Már most érzékelhető, hogy elindult a konszolidációs hullám: nagy nyugati cégek (pl. az EDS) felvásárolható indiai vállalatokra vadásznak, az indiaiak pedig az EU-ban és Amerikában erősítik felvásárlásokkal a hadállásaikat. A piacon hatalmas méretű dinoszauruszok mozognak. Ezek tudják fogadni az óriási, több országra kiterjedő megbízásokat. Az egyik legnagyobb outsourcing-üzletet egy másik indiai cég, a Tata kötötte a közelmúltban egy európai távközlési vállalattal.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.