Ezmegaz

Színház: Médeia a Katona Józsefben. Egyszer már nekifutottunk, de akkor az előadás elmaradt, Fullajtár Andrea betegsége miatt. Megérte várni rá. A szokásos Katona-színvonal, mély nyomot hagy.

Könyv: Abba Dawesar: Babyji. Egy újság ajánlotta, ha jól emlékszem, a Newsweek. Megvettem és nem bántam meg. A szerző indiai, elvégezte a Harvardot és most New Yorkban él. Ez a második könyve. Hőse, Anamika, tizenhat éves kamaszlány, aki egyelőre önmagát keresi mindenhol: az iskolában, a családban, a kasztrendszerben, a politikában, a tudományban, az érzékiségben és a nemi szerepekben. Keresi önmagát, méghozzá meglehetősen széles skálán, a szerelemben például kifejezetten széles, és ráadásul folytonos skálán. A stílus friss és eleven. Meglátogattam a szerző honlapját. Úgy látom, a hölgy képeket is fest, bár azokat nézegetve úgy gondolom, jobb lenne, ha az írásra koncentrálna. Valószínűleg hallunk még róla.

Mozi: 5X2 a Művészben, egytucat néző. Csendes, emberi, kicsit unalmas film, nagyon jó színészekkel, olyan emberekről, akik semmiben sem biztosak, önmagukat is beleértve. Nem elég erős a kötőanyag közöttük, valahogy nem vállalják igazán sem egymást, sem önmagukat. Összejönnek, elválnak, talán megint összejönnek, majd talán megint elválnak.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.