Eltörölve

Mivel nemrég fejeztem be Clay Shirky könyvét az internetes közösségekről és együttműködési formákról, megakad a szemem az olyan híreken, amelyek az ő példáival kapcsolatosak. Shirky egyik kedvenc témája a Meetup közösségszervező tevékenysége, pontosabban az a platform, amit ők a közösségek önkéntes, öntevékeny szerveződéséhez és működéséhez adnak. Róluk ír a Newsweek június 16-i száma, de más szempontból. A cikk témája vezetési. Még valamikor februárban a cég egyik vezetője egy listát mutatott a CEO-nak arról, hogy mi nem teszik neki a fiatal New York-i vállalkozásnál. Két fontos pont: (1) „Nem vagyunk kreatív vállalat”; (2) “Utálom a szervezeti ábrát.”

A beszélgetést intézkedések követték. CEO Heiferman eltörölte a szervezeti ábrát és egy olyan rendszerrel helyettesítette, amelyben az alkalmazottak maguk választják meg, milyen projektekben akarnak dolgozni. A hatásköröket szétterítették, a kontrollt fellazították. Néhányan elhagyták a hajót mondván, hogy ez kész káosz. Mások kivirágoztak. A mérleg egyelőre pozitív. A légkör javult, az innováció felélénkült, új termékek indultak el a piac felé. Egyesek szerint hat hét alatt több történt, mint korábban hat hónap alatt. Önkéntes csapatok estek neki megoldandó problémáknak. A tárgyalókban felélénkült az élet. A projektek villámgyorsan összejöttek. Az azért látszik, hogy van, aki kényelmetlenül érzi magát munkaköri leírás és meghatározott hatáskör nélkül.

Adhocracy – mondaná Henry Mintzberg. Managing chaos – mondaná Tom Peters. Managing knowledge workers – mondaná Peter Drucker. Enterprise 2.0 – monadná Andrew McAfee. Phase of creativity – mondaná Larry Greiner. Faces of innovation – mondaná Tom Kelley. Investing in knowledge workers – mondaná Thomas Davenport. Net generation – mondaná Larry Rosen. Én elteszem ezt a Meetup-cikket mini esettanulmánynak.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.