Egy programról

Pár héttel ezelőtt meghívást kaptam a KPMG-BME Akadémiától. A Harvard Business Review magyar kiadásában egy cikk jelent meg egyes kiemelkedően sikeres vállalatok humánpolitikájáról – a feladat az volt, hogy mondjam el a véleményem róla, majd vezessem az ezt követő vitát. A közönség élénk érdeklődést mutatott, ami nem csoda, hiszen a gazdasági válság miatt megkezdődtek a létszámcsökkentési akciók, megindultak az elbocsátások.

A rendezvény után odalépett hozzám Tomka János, az Akadémia vezetője, és László József, a folyóirat tanácsadója. Azt javasolták, hogy csináljunk egy előadássorozatot „A Biblia és a menedzsment” címmel. Ne Budapest legyen a helyszín, hanem vigyük el a programot egy vidéki városba, Tatabányára, az ottani Modern Üzleti Tudományok Főiskolája már fel is ajánlotta a segítségét. Vázolták az elképzelésüket, én pedig beleegyeztem, mert érdekesnek és izgalmasnak találtam a feladatot.

Tomka Jánossal öt témát választottunk ki: (1) vezetői szerepek; (2) változás és válság; (3) vezetői felelősség; (4) tudás és tehetség; (5) hatalom és befolyásolás. Az időkeret adott: a foglalkozások kéthetente délután négy órakor kezdődnek, nekünk körülbelül egy óránk van az előadásra, utána beszélgetés és vita következik, a közönség érdeklődésétől függően. Az előadásokat filmre vesszük, a tervek szerint multimédiás ismeretterjesztő sorozat lesz belőlük.

Az én feladatom az lesz, hogy az előadások első felében felvezessem az adott témát úgy, ahogy az a mai, modern környezetben megjelenik. A második részben János egy-egy bibliai példát mutat be és elemez. E példáknak, példázatoknak persze fontos etikai üzenetei is vannak, de a többségük „technikai” szempontból is érdekes. A legizgalmasabb kérdés: mit üzennek ezek a több ezer éves történetek a mának? Mit lehet belőlük tanulni?

A program összeállt, tegnap sajtótájékoztatót is tartottunk. Az első foglalkozás április 8-án lesz.        

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.