E-ügyintézés

Jogosítványom érvényessége a végéhez közeledik. A megújítás eddig abból állt, hogy elballagtam az orvoshoz, aki némi vizsgálódás után beütötte a pecsétet. Most is van orvos, de utána az okmányirodába kell menni. A portás megállít: ma csak előjegyzés alapján lehet jönni. Hol lehet jelentkezni? Hát az interneten vagy telefonon. Nosza, kalandra fel, próbáljuk ki az e-ügyintézést! Kormányprogram, EU meg minden.

Lehangoló tapasztalatok. A kerület bejelentkezési oldala be se jön, ezért a magyarorszag.hu felé veszem az irányt. Legödülő menüablakban kellene ügyet választanom, de a sorok vége olvashatatlan, találomra kell próbálkozni, kizárásos-valószínűségi alapon. Hasznos információ rögtön az elején: a következő héten nincs szabad időpont. Na és az azt követőn? Az a rendszer számára nem létezik, nem ír ki semmit. Marad a telefon. Siker nagyjából a nyolcadik próbálkozás után: felveszik. Időpont itt sincs, az ügyintéző ugyanarra a pár napra lát előre, mint a gép, a többi időpontot „még nem kapta meg”. Elgondolkodtató, hogy ez mit jelent, nekem például van egy papír határidőnaplóm, remekül lehet használni.

Szóval teljes e-kudarc. Még szerencse, hogy vannak olyan napok, amikor egyszerűen csak oda lehet menni az irodába. Tudom, hogy ez mit jelent: egy órával a nyitás előtt ott kell lenni, beállni harmincadiknak a sor végére, két-három órát várakozni, közben pogácsát enni, majd jön a pár perces ügyintézés, amikor megadom azokat az adatokat, amiket amúgy is tudnak, és másodszor is lefényképeznek, pedig már készült rólam friss digitális fénykép ugyanabban az okmányirodában egy másik okmány miatt. De legalább működik a dolog.

Hát igen. 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.