Blogtársak

Megnéztem tegnap a tévében Pollner blogtársat, a Médiablog gazdáját. A politikai blogokról volt szó, nyilván azért, mert közeledik a választás, és néhány politikus hirtelen naplót kezdett írni.

A blogírás jelenségének szépen gyarapodó szakirodalma van. A múlt heti The Economist például Glenn Reynolds An Army of Davids című könyvét ismreteti. Reynolds jogot tanít a Tennessee Egyetemen, és természetesen neki is van blogja. Ha valaki rákeres a könyvre egy jobb e-boltban, azonnal megkapja a hasonló témájú művek listáját is. Itt van például a Blog: Understanding the Information Reformation That’s Changing Your World, aztán az Essential Blogging, aztán a Naked Conversations meg a Blog Marketing. Lassan el kell dönteni, blogokat olvasson-e az ember, vagy blogelemzéseket.

A The Economist egyébként ezt írja a blogokról: a blogos forradalom aligha fogja lerombolni az “öreg médiát”. Véleményeket könnyű kirakni a honlapokra; eredeti és értékes, tényekkel alátámasztott tartalmat már sokkal nehezebb és drágább. Esélye leginkább azoknak a blogosoknak van, akik valamilyen szűkebb szakterületre specializálódnak, ahol tényleg megszorongathatják a “mainstream médiát”. 

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.