Apróság

A Dellről manapság többnyire borongós hírek érkeznek, ami nem csoda, hiszen az árfolyamuk a 2000. évi csúcshoz képest 60 százalékot esett. Válasszunk ki a híráradatból egy apróságot: életükben először kiskereskedelmi boltot nyitottak, és még az idén egy másikat is hadrendbe akarnak állítani. Apróság ez, de azt jelzi, az elektronikus és a hagyományos kereskedelem közötti csata váltakozó szerencsével folyik. Lőnek és nyomulnak mindkét oldalon.

A Dell világéletében az előbbi bajnoka, mintavállalata volt. A PC piac azonban sokat változott az elmúlt időkben. Ma a hordozható gépek népszerűsége nő a legjobban. Századunk elején e szegmens kétharmada az üzleti vevőké volt. Mára a lakosság a forgalmat tekintve felzárkózott az üzleti világ mellé, sőt, az IDC prognózisa szerint hamarosan mi, magánemberek kerülünk az élre. Ki akar a futárra várni, ha a sarkon kényelmesen, válogatva és kipróbálva megvehet egy príma laptopot, és egy szatyorban a krumpli mellett haza is viheti?

Amúgy szeptember elseje van, megkezdődik a tanítás, és ilyenkor az embernek mindenről szakdolgozati témák jutnak az eszébe. Milyen szépet lehetne írni mondjuk ezzel a címmel: „A Dell, a HP és a Lenovo versenye az asztali számítógépek piacán”…Az utóbbiról nemrég jelent meg egy vaskos könyv, a HP-val kapcsolatban most várjuk Carly Fiorina visszaemlékezéseit. A téma óriásplakáton hever.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.